cara membuat nasi ayam ringkas oleh kak nur @tips resepi ringkas
Resepi

cara membuat nasi ayam ringkas oleh kak nur @tips resepi ringkas

5/5 - (1 vote)



bahan untuk nasi …………………………. 4 cawan beras basmathi (nasi pun boleh) 7 cawan air (sup 1 helai daun pandan untuk sup. ……………. 1/2 biji bawang besar belanda 6 ulas bawang putih 2 inci halia 1/2 batang kayu manis 2 bunga lawang 1 kiub ayam 2 sudu besar marjerin serbuk lada sulah untuk ayam ……………….. 6 bahagian peha ayam (direbus dalam sup selama 5 minit untuk cili ……… … … 4 biji cili merah besar 10 biji cili merah panas 1 sudu kecil cuka cukup untuk kicap ………………. 1/2 cawan kicap manis 1 sudu besar pekat kicap secukup rasa 1 sudu besar tepung jagung untuk ulam ………………. 1 timun 1/2 daun salad 1 tomato

SILA LIHAT SUMBER VIDEO

Related posts

cara membuat puding roti marmar

مقرونة ساقيتي تونسية بالعلوش

INILAH KATA MEREKA SELEPAS MENCUBA MAKANAN MELAYU

45 comments

Hamidah Ali May 3, 2023 at 5:02 am

Kak nur ni bt kja jenis klut ni..ada ja yg bt trkejut.kak nur org indon ke

fadilah Abdul aziz May 3, 2023 at 5:02 am

3 kali buat alhamdulillah trimakasih sahabat

Azizah Aman May 3, 2023 at 5:02 am

Saya da buat untuk buka puasa,cuma xde majerin,terpandang resepi kaknor

Pg Mahani May 3, 2023 at 5:02 am

mksud nya tmbh warna kunyit tmpt nasi kak

aiman al May 3, 2023 at 5:02 am

Alhmdulillah t.kasih cik nor ats resepinye semoga kak nor sntiasa didlm rahmat oleh allah dn sentiasa dimurahkn rezeki oleh allah selalu hndknye

noorazizah nasarudin May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumsalam kak nur. Terima kasih berkongsi resepi kesukaan saya yang sedap ini

by mamakitchen May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumsalam.. terbaik.. alhamdulillah..

Wendy Tsen May 3, 2023 at 5:02 am

Hai kak Nur.. Terbaiklh resepi nasi ayam simple.. Skrg pun saya ikut resepi kak nur… Tringat arwah Siti Sarah sbb suara kak sebiji suara arwah..

Rahman Abas May 3, 2023 at 5:02 am

Sdpnya kak Nor mudah dan ringkas ,tk atas resepinya

NoorlelahMd May 3, 2023 at 5:02 am

👍👍👍💞💞

Norishah Md Rais May 3, 2023 at 5:02 am

T.kasih resepi nya.

Hasnah Mat Salim May 3, 2023 at 5:02 am

Blh try cara Nur ni…mudah nak buat

Ibu Atun May 3, 2023 at 5:02 am

Terima kasih kak sd kasih tau cara yg mudah masak nasi ayam .sy selalu beli je.insya allah.bila2 sy nak cuba buat

Ctiman Ctiman May 3, 2023 at 5:02 am

Sdp nya Nor , ct tak boleh nk msk Sebb ct sakit .kepala CT berjahit Sebb jatuh dah seminggu dah..

Suzanjalil May 3, 2023 at 5:02 am

Nk trylh..simple..klu tukar beras biasa..sukatan air brp yer

hafiza tahir May 3, 2023 at 5:02 am

Menyahut ayam tu 🐔🐓😄

Wahidah Wanjor May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumsam nur terima kasih atas kongsi masak nasi ayam yg mudah insya allah saya akan cuba masak besok

Aizah Binti Salleh May 3, 2023 at 5:02 am

betul saya pon masak simple jer mcm ni..xpyh bnyk2 bahan

MasAyu May 3, 2023 at 5:02 am

Mohon share ye kak nur..t.kasih ❤️

Selasiah Din May 3, 2023 at 5:02 am

Cara saya dlm nasi ketuk serai mmg sedap

Sal Saripah May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumussalam w.b.t salam sejahtera nor semoga sihat selalu seronok tgok nor masak ringkas dan mudah 👍☺️❤️

jasmine ching May 3, 2023 at 5:02 am

Terima kasih kak nur resepinya , nasi ayam simple, tapi nampak sedap 👍🙏👏🤤🤤🤤😍

nondong oliv May 3, 2023 at 5:02 am

Baru tau nondong Oliv kakak kek mana cara bikin Nasik campur ayam
Dah pasti lezat lah kakak nur?

Self Reflection May 3, 2023 at 5:02 am

Terima kaseh berkongsi resipi nasi ayam ringkas. Moga dimurahkan rezeki Nur sekeluarga. Amin.

Bang yan88 May 3, 2023 at 5:02 am

Assalamualaikum slmat malam kak nur cara masak yg simpel praktis mantap wajib diikuti,Terimakasih kak nur,sehat dan sukses selalu🙏🙏

Sahara Sara May 3, 2023 at 5:02 am

Fav ank2 ni..tbaikk..boreh basmathi dap tuu..warna nasinya cntik..ayam greng npk dapp..ada kwn sya bjualan nasinya ya ampunn kuninnn..aymnya tlbih garing😃

Noor Aine May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikummussalam sdpnya Nasi ayam,nape ayam kt blkg tu tkut agaknya😀😀nnti boleh cuba mesti sdp ni

Siti Zamani May 3, 2023 at 5:02 am

Tqsm for sharing dear Nur
💚💐🌹💝

jamal hunter channel May 3, 2023 at 5:02 am

Sedap,nasi ayam.. terima kasih resepi nye acik😋👍

Normala NBS May 3, 2023 at 5:02 am

tiba2 saya teringin pula nak masak nasi ayam

o May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumussalam…tkasih Nur 💙❤️👍👍👍menu thari yg special 😋 ♥️ 👌

Roslinah Tahir May 3, 2023 at 5:02 am

Ya Allah Nur…terima kasih lah kongsi cara buat nasi ayam yg ringkas ni. Betul lah tag Nur tu “mudah & ringkas” 👍👍👍

Jamilah Musa May 3, 2023 at 5:02 am

Ayam menyahut Nur sebut2 dia..hihi

Rehan Sharif May 3, 2023 at 5:02 am

Ayam tu ngejek tu🤣🤣🤣🤣

Norsiah Siah May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikummusallam kak nur..resepi yg mudah utk di buat masa bln ramadan…terima kasih kak nur 💘💘

Hamidah Rapiee May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumsalam. Terimakasih resepinya yg simple tapi sedap dan mudah di sediakan utk berbuka puasa ptg ini adik Nor, banyak idea nya adik ni buat masakan

Jamaliah Ismail May 3, 2023 at 5:02 am

Sup kita kena buat bgi banyak ye Kak Nor

Ana Tanjung May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumsalam nur…sedap dan menyelerakan…terima kasih Share cara buatnya…😘👍

BAPAK ORANG_Official May 3, 2023 at 5:02 am

Kak…resepi ni, boleh buat jual tak…

Dairah Jatin May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikummussalam kak Nur, sedap sangat nasi ayam tu, terima kasih kongsi resepi, insyaallah puasa nanti ,saya nak cuba masak, terbaik la kak Nur

Azlina Waty May 3, 2023 at 5:02 am

Wah nmpak sedap Kak nur…terima kaseh resepi nya kak nur ringkas dan mudah…misti di Cuba nanti…😊

sharul channel88 carey May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumsalam..sedapnya nasi ayam dan cara memasaknya yg mudah terbaik acik😋👍👍

Jaylin John May 3, 2023 at 5:02 am

Wow…mantap

Asnitar Mokhtar May 3, 2023 at 5:02 am

TQ kak nor.. Resepi nasi ayam.. Terbaekk.. 👍👍

Salmiah Salmiah May 3, 2023 at 5:02 am

Waalaikumsalam knor…sedap nasi ayam tu knor …terima kasih knor Syg…❤❤❤

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy