tempat menarik di korea
Melancong

Berjalan di Seoul dan Busan (Bahagian 1)

5/5 - (1 vote)



Orang Korea kuat berjalan bai. Pergi ke mana-mana memakai kasut sukan. #ainawafi_abkadir #lifestyle

Video source

Related posts

12 Tempat Menarik di Jerai Geopark, Kedah | Perjalanan Kaki

Kenapa nak pergi Switzerland kalau pergi Pakistan lagi murah? #shorts

5 DESTINASI BERBAHAYA UNTUK PERJALANAN

46 comments

Kamal Bin chemat June 14, 2023 at 7:50 am

Bawa mamee ke maggie haha

HLMX 7 June 14, 2023 at 7:50 am

Seoul dengan Busan bahasa dye lain sikit….. Orang seoul pun tak faham apa Yang orang Busan cakap πŸ˜‚πŸ˜‚

One 4 three June 14, 2023 at 7:50 am

kebanyakan negara maju ni lebih Islam dari orang Islam…untuk perangai mereka lah ni..jngn xfaham plak maksud aku..tu belum Jepun lg..budak kecik pun blh g jalan bandar sorang diri..lg hebat..

adidas⚽ June 14, 2023 at 7:50 am

.k

harris haikal June 14, 2023 at 7:50 am

Baru kelmarin aku tengok cerita train to busan

Jamil Ishak June 14, 2023 at 7:50 am

Bagi aku pandangan peribadi yang pernah ke sana. Faktor cuaca yang sejuk menyebabkan berjalan kaki, menaiki basikal & menaiki tangga sangat membantu untuk memanaskan badan sambil menikmati keindahan negara orang.

Galacy DoN June 14, 2023 at 7:50 am

Nasi ayam itewon 10won.. Dekat rm30.. πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚

Khalid Khairul Zulfadli June 14, 2023 at 7:50 am

Busan

Teringat train to Busan πŸ˜‚

rae June 14, 2023 at 7:50 am

2:50 betul! ruginya x bljr bahasa korea sblm pegi..mmg nk sgt ckp bhs korea..bila diorg start ckp korea, mulut & badan auto kaku πŸ˜‚πŸ˜­

이정μ˜₯ June 14, 2023 at 7:50 am

Dear Muslim Friends, I am doing research on Muslim tourists in Korea to study. I want to ask you to join my survey. Your valuable opinion will help and improve the tourism environment for Muslim tourists in Korea.

Thanks for your participation!!!

https://forms.gle/qvQWoFcuc9vGeoXk7

Fakhrur Radzi June 14, 2023 at 7:50 am

2:22 irene red velvetπŸ₯Ίβ€οΈ

Syaffiq June 14, 2023 at 7:50 am

Aku Rasa seoul memang macam kl tapi bagi Aku Busan ni macam Kedah la macam kt alor setar

Baby Panpanda June 14, 2023 at 7:50 am

Saya pernah prgi ke korea tahun lepas memang best giler!Insyaallah semua dapat pergi suatu hari nntiπŸ€—

Azieq Azieq June 14, 2023 at 7:50 am

Semua cakap
80% ada Zombie tak?
10%best
10%makan halal tak halal
πŸ™„πŸ˜‚πŸ˜‚

Aymen Alyf June 14, 2023 at 7:50 am

Jumpa zombie tak?🀣

hariz fikri June 14, 2023 at 7:50 am

taxi driver dkt busan, bawak mcm pelesit. Salah satu experience aku kena tahun lepas, taxi turun bukit dia boleh speeding dan terus emergency break. Anak aku sampai nak terlanggar dashboard, alhamdulillah sempat tangkap dia. Memang scary la taxi driver sana. Tapi all in all, Korea bagi aku tak berapa best sbb kat sana org tua takde pembelaan even sometimes org muda pun buat hal sendiri. Agak kecewa bagi aku.

Mato Aurora June 14, 2023 at 7:50 am

Awak comel sangatt

Jue Maynon June 14, 2023 at 7:50 am

Clear and gud information πŸ€—

Aling Nasty June 14, 2023 at 7:50 am

takde zombi ke kat busan ?

ilyyjh June 14, 2023 at 7:50 am

Kak Aina saya jumpa dekat gamcheon village ,hehe kak aina minta tolong ambik gambar dengan husband dia .. comei la akak

Mohamad Fazrul June 14, 2023 at 7:50 am

ni lah minah pakatan harapan tu kan..

Ebiey Mazreem June 14, 2023 at 7:50 am

Sape tengok Train to busan

CAEN BETTA HOUSE SP June 14, 2023 at 7:50 am

🌹

MUHAMMAD RAZIQ BIN ADNAN June 14, 2023 at 7:50 am

Train too bosan

Alif Radhy June 14, 2023 at 7:50 am

Sama situasi dekat Osaka Japan kene bawak luggage naik tangga seksa teruk:(

Mr.Ricardo June 14, 2023 at 7:50 am

Jalan2 Tak kena langgar dek org Korea ker…diorang plak tinggi2

Hazary Axlroze June 14, 2023 at 7:50 am

Budaya kita kalau eskalator kat mrt lrt rosak sehari pun ramai yg dm kat rapid kl suruh repair segera macamlah takde tangga nk naik.

Firdaus Masjuri June 14, 2023 at 7:50 am

Musim salji daerah mana yg best utk kita dtg

Ikhwan Haziq June 14, 2023 at 7:50 am

Rindu naj pergi korea lagi

SNOW June 14, 2023 at 7:50 am

– Me after check in hotel at Seoul and go for a walk
– Random guy barf on the street (probably drunk)
– Ok πŸ˜…

meor.n June 14, 2023 at 7:50 am

Dah pergi seoul pun busan, saya duduk rumah je lagi busan hmhm

Akif S.Rahman June 14, 2023 at 7:50 am

Public transport efficiency πŸ‘πŸΌ .. Pengalaman di jalanan πŸŒπŸ•πŸ›£οΈβœ¨

mhd acapz June 14, 2023 at 7:50 am

Rindu aina wafi

Azmi Jemik June 14, 2023 at 7:50 am

dulu pg busan..3x orang korea tegur aku..ckp bahasa melayu..ahakss..

sarah eliana June 14, 2023 at 7:50 am

Been to korea first time sekali not by a tour guide all sendiri and totally agree yang their transportation is very efficient compared to malaysia. Honestly you will never be sesat la if you go without a tour guide and and definitely can relate part yang itewon tu jalan dia weh ya allah berbukit bukau weh πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Good luck to those who wanted to go pls kuat semangat and selamat mendaki!!

aisyah ._. June 14, 2023 at 7:50 am

Bukan korea je kalau pegi jepun atau china pon diorang memang tak faham dan tak tahu nak ckp english memang kena guna google translate la jawabnya 😬 yg kelakarnya diorang tetap akan ckp bahasa diorang walaupun kita ni tak faham langsung apa yg diorang ckp sebenarnyaπŸ˜‚ diorang punya semangat cintakan bahasa tu mmg kalah org malaysia πŸ˜…

Kk K June 14, 2023 at 7:50 am

Cai

000n June 14, 2023 at 7:50 am

Public transportation Korea menyeluruh. Yang dekat Malaysia ni masih banyak kena perbaiki lagi terutama sekali bas, teksi dan laluan pejalan kaki untuk semua negeri.

Kat malaysia kalau takde kereta memang tak boleh kemana kecuali KL lah. sana takda kereta pun tak apa Nak kemana2 senang.

Pada masa sekarang saya rasa cara pengangkutan awam yang terbaik Di malaysia ialah LRT/MRT. Efficient, tepat pada masa, selesa, cepat dan murah. Harap alternative yang lain pun ada perubahan pada masa akan datang.

cekcek rokrok June 14, 2023 at 7:50 am

Fact: busan Tempat lahir jungkook bts

Luqman Hakim June 14, 2023 at 7:50 am

Train to busan

WANXZMAN June 14, 2023 at 7:50 am

Kak tu pipi ke pauπŸ˜‚

Aslam 504 June 14, 2023 at 7:50 am

Pada aku… mengarutla pergi korea

Fikri Fesol June 14, 2023 at 7:50 am

Busan bukannya tak blh masuk dh ka, sebab kes zombie tu dlu

Assyafique June 14, 2023 at 7:50 am

Bagus laa.. teringin nak gi korea. . One day insyaAllah.. org kata jauh perjalanan luas pemandangan. Kita akan lebih mengenal diri sndri melalui alam. Fuhhh… 😊😁

Izzat sr June 14, 2023 at 7:50 am

Comel

Chepoi Izzy June 14, 2023 at 7:50 am

korea korea korea. bosan tul…….. pergi la korea utara.. nak gak aku dengar cerita yang happy happy…… err korea la jugak….urrrrghhhhh… to be honest……… err sebelum ni tak honest la ek? hahahaha

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy