tempat menarik di kelantan untuk family
Melancong

Berbaloikah perjalanan Kelantan ini? Temui budu, tempayan paling sedap!

5/5 - (1 vote)



Berbaloikah melancong ke Kelantan? Jangan lupa hidupkan sarikata kalau tak faham Kalau datang ke Kelantan, pasti anda akan tertarik dengan kemesraan rakyat negara ini. Cuba bergaul dengan orang di sana, anda akan melihat keindahan budaya, warna kehidupan orang ramai. Dalam video ini, saya ingin menunjukkan kepada anda mengapa anda perlu melancong ke Kelantan. Di bawah adalah senarai semua tempat yang telah kami lawati. Terima kasih kerana melayani kami dengan baik! – Budu Tempayan kak Yah (011-1069 7360) – Kedai Kopi Pok Hok – Nasi Kerabu panji – Restoran Nasi Cikgu Ulam – Perut singgah daging Kak Ani (017-881 7990) – Masjid Ar-rahman, Pulau Gajah – Dodol & Serunding Wan Sabariah , Pasir Mas – Jambatan Guillemard , Tanah Merah Sudah tiba masanya untuk kita merancang semula sektor pelancongan negara ! Selepas ini, anda boleh menambah Kelantan sebagai destinasi pelancongan anda yang seterusnya juga Lagu & muzik yang saya gunakan dalam video ini: lihat semua peralatan yang saya gunakan untuk membuat video ikuti untuk menyertai saya, melancong, tekan satu Malaysia! Facebook: Instagram: Langgan rakan perjalanan saya: Perjalanan seterusnya? Gunung Kinabalu via Ferrata – 31.8.2020 Pulau Semporna – 6.9.2020 Untuk kerjasama / jemputan / sekadar ingin bertanya khabar? contact@fikrizamri.com #visitkelantan #cuticumalaysia #malaysiatrulyasia

Video source

Related posts

7 Soalan Yang Paling Sering Ditanyakan Oleh Petugas Imigrasi Bandara dan Jawapannya

Pengusaha kereta sewa tidak menang tangan di musim perayaan

Masa untuk Melancong…Tips Melancong dalam negara!

45 comments

Fikri ZamRi August 11, 2023 at 3:06 am

✌🏻 Subscribe untuk join aku travel pusing satu Malaysia!

Syaiful Niezam August 11, 2023 at 3:06 am

Lain kali datang la pulak…bawak mak ayah sekali jalan2….pesey ko guu2 demo hino ko ore kelate

hj ajmain August 11, 2023 at 3:06 am

باگوس له دي تروس اوندي فاس دان فرايكاتن ناسيونل منع بسر جادي بنتوق كراجاءان مليسيا يع برسيه بامانه ستابيل برتعگوعجواب مسرا دعن رعية جلاتا ممرينته دعن جمرلع گيلع گوميلع ان شاء الله تعالى سموگا الله تعالى منولوع اومة اسلام دمليسيا دان لاءين٢ نگارا اسلام يع لاءين

salmah sulaiman August 11, 2023 at 3:06 am

Jajahan mana ni kat kelantan

Fatihah Juhari August 11, 2023 at 3:06 am

bangga dengan kampung sendiri , sbb layanan dorng tersangatlah peramah❤️🥰

Iz Mohamad August 11, 2023 at 3:06 am

kelantan bab makanan memang A 👍

muhammad helmi August 11, 2023 at 3:06 am

pengalaman aku pergi kelantan, makan makanan masin, sup masin, telur dadar masin, pastu masa pagi2 buta kat trafic light ada org pkai serban and jubah ketuk tingkap keta bagi yassin bg ikhlas bea, ngam pulak xde cash langsung and lampu dah hijau terus jadi kelam kabut nk jln, abg tu terus.. xpe lah bea bagi blek lah bea 😂 lawak betul. pastu aku punya expectation org kelantan ramah2 tapi pada pengalaman aku org ganu jauh lagi ramah kat mana pun aku terserempak org ganu kat ganu sejak zaman belajar smpai dah keja, kat bandar kat kg, kat pulau memg ramah2 org ganu, budak2 smpai org tua. kat kelantan aku kena palau masa nak beli satay. nk cari tempat makan pun susah puas pusing area kotabharu tu tak jumpa, memg masa pergi tu rushing sebab kerja so tak prepare lah nk makan mana tempat yang best, memg main terjah jer, last2 pergi pantai cahaya bulan, aku rasa semua kedai penuh dgan colek/celup tepung jer and jumpa satu kedai tu ada goreng2, tu lah dpat mknan masin. ni pengalaman aku jelaa firstime smpai kelantan, aku nk try pergi lagi lain kali tp nk kena prepare dlu tempat2 nk pegi tu. rasanya cari makanan jelah kot, lain2 tu tak tahu nk buat apa kat sana.

Channel Bobe-Bobe August 11, 2023 at 3:06 am

Untung blh mkn free..

Din Amri August 11, 2023 at 3:06 am

syok! jumpa channel ni from search term sekinchan, planning mana nak pergi around selangor bila balik malaysia cuti for summer ni. terbaek bro, keep at it!

Fauzan playz August 11, 2023 at 3:06 am

Fikri zamri cuba pergi ke colma tropicale hotel di pahang

Bruce King August 11, 2023 at 3:06 am

Tak ya pigi la,negeri rasis

A Basir August 11, 2023 at 3:06 am

Kelantan ,negeri paling unik di msia.

TUAHLENSA August 11, 2023 at 3:06 am

TERBAIK

Mdfidaus Daus August 11, 2023 at 3:06 am

Alhamdulillah Al fatihah Alhamdulillah

Saari Mohamed August 11, 2023 at 3:06 am

Kedai berserabut, nak parkir Tak ada tempat, kjaan buat apa buat la gerai tpt parkir, tmn rehat, ni dúk biar tengok saja kjaan pas ni, bangsar budaya spt dikir Barat, ptg² org muda adakan nyanyian, selepas ansar barul ah best

Saari Mohamed August 11, 2023 at 3:06 am

Kelantan² Juga, tapi jln sempit berpuluh tahun nk gi tumpat dari kb dekat 2 jam, terok Gila jem dan lambat, aku balik kelate boring kalu nk meronda, pemimpin tau pa, dah org sokong dia, ikut dia buat

Hassan Hamat August 11, 2023 at 3:06 am

Aku pernah memandu Vespa menyeberangi jambatan ini pada tahun 72 masa tu muda lagi ok je tapi kalau sekarang tak berani seram

NASRUL HADI August 11, 2023 at 3:06 am

Tak maju takpe… Asalkan makanan murah… Tak gitu?

Ahmad fikri August 11, 2023 at 3:06 am

Assalamualaikum Kelantan hadir

Ridzuan Ariffin August 11, 2023 at 3:06 am

terbaik video ni, kelantan memang best, rare kat malaysia

E WALLET 30.00 August 11, 2023 at 3:06 am

Kelantan memang terbaik 100% melayu punya

Nor'aini Ibrahim August 11, 2023 at 3:06 am

Kenapa lah setiap frasa ayat mesti sebut ' gila'.
Cikgu saya ajar ' gila' tu maknanya tidak waras . Org Gila selalu tidak dibuat Kira berkira

Muhammad Visvam August 11, 2023 at 3:06 am

Beautiful Video…Bro😊👍

Ameer Aizat August 11, 2023 at 3:06 am

YOUTUBER PALING BIJAK PERGI KWSN DIKLATE. KEMAH BOHH

Rosfatonah 4777 August 11, 2023 at 3:06 am

Byk kali ulang alik kelantan bw anak ke husm,sygnya x tau ada tempat2 mnarik camni.ns ulam cikgu adlh g n pntai chy buln. Kna g smula nt 😁

Kribakare Vellu August 11, 2023 at 3:06 am

moving to kelantan, this video is so helpful 🙂

Nik Ihfaz August 11, 2023 at 3:06 am

Bang, buat bnyak ii lagi video travel mcm ni. Sy suka follow channel travelog mcm abg. Boleh tahu adat dan budaya di negeri org. Kalau abg ada rezeki lebih pula buat la travelog di luar negara pula. Sy cadang utk abg pergi swiss

Care Hijrah August 11, 2023 at 3:06 am

unutnglah.. semua bos belanja.. kos makan dah kurang.. hahahhah

Kemping Katne Tu? August 11, 2023 at 3:06 am

Kito anok kelate memey kayo nga budi bahaso. Kot2 mana pun Fikri Zamri terbaik !

Mohd Arif August 11, 2023 at 3:06 am

Dah repeat belum? 2 tahun dah ni 😁

Mohd Shakir Kamaruddin August 11, 2023 at 3:06 am

Pemurah btul peniaga2 kt kelantan ni…tahniah…

nur aliya August 11, 2023 at 3:06 am

💙

mohd sallahuddin August 11, 2023 at 3:06 am

semoga terus sucess bro..org yg baik, niat yg baik akan jumpa dengan org2 yg baik dan berbudi bahasa

MrNabilArmand August 11, 2023 at 3:06 am

Salam Fikri, dekat kelantan sewa kereta macam mana ? Ada Socar ke ?

AL Fekry CHE August 11, 2023 at 3:06 am

Semua tempat demo gi, dekat jah nga kawe, geram jah nk cari esk😅

Firdaus Jailani August 11, 2023 at 3:06 am

Nk tanya ada tak siapa2 tahu org buat sewa motor kt kota bharu??? Sy cari kt FB google tak de la..please.

Diraa Adieraa August 11, 2023 at 3:06 am

Negeri hok kayo adat budayo !!! Terpelihara dar dulu lagi… negeri Kelantan dan Pattani masih kekal berbudaya 😍

Diraa Adieraa August 11, 2023 at 3:06 am

Ambo banggo jadi oghe Kelate… Biar org luar nak hina kita… Abaikan mereka yang rasis itu… Anggap mrk pohon kayu… Yg penting rakyat kita harmoni antara kaum2… Dn guna satu bahasa loghat Kelate seharian berbicara antara kaum di sini… Bkn nk berEnglish bagai nk komunikasi dgn kaum lain…

ACAP21 August 11, 2023 at 3:06 am

siapa orang laut dia akan tahu apa itu bulan melayu

ACAP21 August 11, 2023 at 3:06 am

welcome to negeri serambi mekah

Muhammad Mustaqim August 11, 2023 at 3:06 am

Ada satu lagi keistimewaan Kelantan ni bang….semua signboard ada tulisan jawi…. signboard mall, signboard jalanraya dan signboard kedai runcit pun ada tulisan jawi.

frh 17 August 11, 2023 at 3:06 am

Tips nak dapat murah makan kat kelantan .. kena cakap slang kelantan and jangan acah acah cakap kelantan .. pastu baik .. org kelantan ni memang baik baik . Tapi dorang tak suka orang negeri lain acah acah cakap slang kelantan sebab macam menganjing dorang ..

honeybadgertiger tiger August 11, 2023 at 3:06 am

orang cina cakap melayu kalau tak tengok tuan memang tak tahu dia cina bahkan terkadang/ada juga tengok tuan pun macamelayu macam seorang cikgu cina yg mengajar maktab sultan ismail 1983 kami sekelas 100 peratus ingat dia melayu

honeybadgertiger tiger August 11, 2023 at 3:06 am

1:31 nak hirupun boleh lebih sedap bubuh aisedut dgn straw/peletin kena sekali tobat toksir lagi

OFFICIAL MISS ChekLeen/EL August 11, 2023 at 3:06 am

Sedapnya korang makannnn, aku hari2 makan hahahahaha ( penduduk kelantan)…… sebab aku duk kat kelantan, syukur sebab makanan best tapi murah2 jer.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy