Melancong

Bahagian 01 : Apa yang menarik di Betong, Thailand? | ‘Awan Nano’ @ AiYerweng.

Rate info.4d5d6d.com



Aiyerweng , Aiyoeweng atau Iyerweng… Saya tidak pasti yang mana ejaan yang betul? Kerana ketiga-tiga sebutan dan ejaan ini digunakan di sekitar kawasan ini. Lokasi yang dikenali sebagai ‘Nano Clouds’ atau Awan Permaidani menjadi tarikan utama di wilayah selatan Thailand ini. mengambil masa 1 Jam dengan motosikal atau kereta api sejauh 50km+ adalah perjalanan yang berbaloi untuk anda. ‘Skywalk’ ini juga merupakan yang terpanjang di Asia Tenggara dan kini menjadi tarikan utama pengembara dari luar negara dan rakyat Thailand sendiri. Dengan keindahan awan dan ditambah pula dengan cahaya fajar yang mula meninggi, memang memberikan suasana yang sangat menarik. Subhanallah, Mashallah.. indahnya ciptaan Allah. Untuk trip kali ini, saya telah mengaturkan beberapa lokasi menarik yang boleh anda lawati sekiranya anda berada di sini sekurang-kurangnya 3 hari 2 malam. untuk video ini saya persembahkan video ini dahulu. Untuk perjalanan ini seperti sebelum ini, saya masih menggunakan Perkhidmatan Anas & Fairus Asia dengan sungguh-sungguh untuk membantu saya menyediakan semua dokumentasi sebelum memasuki Thailand. Ini termasuk: – Insurans kenderaan (Wajib & Sukarela) – Insurans Covid & Pas Thai – Borang TM5/6 Anda boleh menghubungi mereka jika anda mempunyai sebarang masalah mengenai prosedur atau SOP terkini mengenai cara dan dokumentasi untuk ke Thailand. Hubungi : Fairuz – +60 19 666 4087 | Alia – +60 18 367 3577 ——————————————————————— Assalammualikum & Salam sejahtera, saya akan berkongsi pengalaman dan kehidupan saya dengan anda semua. Saya akan kongsikan tentang Kembara Bermotor, lokasi menarik dan banyak lagi. SUBSCRIBE Channel ini sebagai tanda sokongan & supaya anda sentiasa dapat menonton video menarik dari saya. jika anda berminat dengan kerjasama, penajaan, review produk dan sebagainya. Anda boleh email kami di: – eirwan@gmail.com / – eirwanahmad81@gmail.com Instagram instagram.com/eirwan.ahmad FB page EIRWAN AHMAD CHANNEL TIKTOK EIRWAN AHMAD

KREDIT KEPADA PEMILIK VIDEO INI

Related posts

10 TEMPAT PALING COOL DI MALAYSIA

FAKTA OHSEM

5 Tempat Menarik di Kuala Lumpur Anda Mesti Pergi Gembira 1

Top5MY

4 TEMPAT MAKAN VIRAL di Chinatown Kuala Lumpur | Port OOTD TERBAIK!

Naim Huzairi

31 comments

Bob Yp 10/06/2022 at 10:15 AM

1st

Mr. Jay Rosly 10/06/2022 at 10:47 AM

2nd

Sham faizul 10/06/2022 at 10:58 AM

Penerangan jelas dan penuh informasi . Terbaik 👍

Bok Bong 10/06/2022 at 11:43 AM

Xpernah sampai lagi nie… Kena gie jugak nim

Putaran Roda Achik Zaidi 10/06/2022 at 11:54 AM

Putaran Roda Achik Zaidi.. Hadir👍👍👍

khairul latiff 10/06/2022 at 11:58 AM

Hadir !!

Hairi Rahman 10/06/2022 at 12:03 PM

Hadir

Hairi Rahman 10/06/2022 at 12:08 PM

Jadi la nmpak myvi hijau saya 😄😄

Nazri Sayuti 10/06/2022 at 12:11 PM

Masya Allah…..Cantiknya tempat tu tuan….terasa mcm saya ada di sana.

BUDAK KAMPUNG 10/06/2022 at 2:51 PM

Lawa tempat skywalk.. brpa hrga tambang moto drpd parking moto ke skywalk?

Ykieee 10/06/2022 at 5:08 PM

Mainan camera mantap bang… quality very high… edition with music background main peranan…dapat rasa nikmat pergi sana walaupun visual

Irwan Mhd Taib 11/06/2022 at 5:01 AM

Rindu kg halaman… 😂

salleh azyze 11/06/2022 at 8:28 AM

Bang. Apa nama model helmet?

Fumi Azman 11/06/2022 at 1:55 PM

Fuhhh mmg bez,hrp kmi pn dpt smpai sni dlm taun ni…

Zulkifli Idzhar 13/06/2022 at 1:48 PM

Mantap sahabat, guna 360 ke?

kr3 tv 13/06/2022 at 11:11 PM

mantap abam iwan..👍👍👍👍

Atok Tam 14/06/2022 at 1:46 AM

Terbaik boss 🙏

Irwan Mhd Taib 14/06/2022 at 2:26 AM

Cantik dah port awan nano skrg….

Adv 9000 20/06/2022 at 6:01 AM

banyak dah berubah.. boleh bawak Drone ke?

Zaharuddin Bin Haji Zakaria 21/06/2022 at 10:46 AM

Demo gi betong tok ajok kawe doh…

shazali kassim 23/06/2022 at 10:46 PM

Salam bang nak tanya, kalau nak ke route 410 masuk dari border mana ye? Dan dari border berapa km ke route 410? Terima kasih….

Apak Ryder 08/07/2022 at 6:16 AM

Tq info bang…InsyaAllah bln 9 ni apak dgn kekawan kl akn terjah sini

IkhwanIbrahim 11/07/2022 at 12:08 PM

Utk white card dan insurans, buat di ejen berdekatan dgn border betong?

penangXborneo 13/07/2022 at 4:20 AM

Mantap video…editing padu bos…

Rah Hymz 24/07/2022 at 3:10 AM

salam tuan..masa minta chop pengesahan kat balai tu dia ada check saman tak?

shaz decruz 28/07/2022 at 8:37 AM

Think am not entering betong after my recent road trip love the past of the place not commercialised was a cow boy town a real get away from busy cities now realised how price is raised and how fast it is being commercialised

Jessie Art studio 09/08/2022 at 5:10 PM

Hi, nk Tanya skrg kena isi thailand pass kerr?? Nk link if ada

Zulkifle Haji Kasman 11/08/2022 at 6:04 AM

Hadir saport tuan…terbaik…sya akan pastikan 1 hari nanti sya akan ride ke sini juga

Am M 16/08/2022 at 5:09 AM

Guna camera apa bangg

HISYAM ZAIRI 03/09/2022 at 8:04 AM

Part 2

Zamjali Ithong 26/09/2022 at 3:25 AM

Tak pernah terfikir nak masuk Thailand ikut Pengkalan Hulu. Asyik asyik Padang Besar / Satun. Tq informasi bro. Lepas ni akan plan nak ke sini ikut border yang berkaitan. Kita subscribed!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy