Ayam Masak Merah |  Ala Keduri Special
Resepi

Ayam Masak Merah | Ala Keduri Special

Rate info.4d5d6d.com

Resepi Ayam Masak Merah ala Kenduri sangat sedap dan anda patut mencubanya. Ayam Masak Merah | Bahan Ala Kenduri – bahan dikisar halus: 2 inci halia 4 biji bawang merah 2 inci lengkuas 5 ulas bawang putih 2 batang serai 1 biji bawang besar 20 biji cili kering (lebihkan jika suka pedas) Bahan-bahan Ayam Masak Merah: 1/2 bawang merah dihiris nipis untuk digoreng minyak 1 ekor ayam sedikit garam sedikit serbuk kunyit 2-3 tangkai daun kari gula melaka secukupnya 3 sudu besar sos tiram 2 sudu kecil serbuk secukup rasa 1 mangkuk kecil air asam jawa garam hingga rasa 1 biji bawang besar , hirisan bulat dihiasi dengan hirisan daun bawang dan cili merah Instagram: https://bit.ly/CheNomInstagram Facebook: https://bit.ly/CheNomFacebook

SUMBER VIDEO

Related posts

MEE GORENG PAPA #seluar pendek

Healthy Paneer burger recipe #short

Nasi goreng & Mee Goreng Sizzling‼️

32 comments

Sharon Peter September 27, 2022 at 3:42 am

Hi che nom.nak tahu periuk yang che nom masak jenis apa?boleh beli di mana?

azim_aziz azim_aziz September 27, 2022 at 3:42 am

Salam sis tolong ajar buat nugget ayam home boleh dgn cara nk letak lama dlm peti untuk buat anak2 gi sekolah

Cikgu Jijah Di Sini September 27, 2022 at 3:42 am

πŸ˜ŠπŸ‘β€

TV HIBLUNER September 27, 2022 at 3:42 am

Ayam kenduri

Amnah Tayib September 27, 2022 at 3:42 am

Kalau x de serai dgn daun kari.. ok ke? Jd x ayam masak merah nya

Anime Lover September 27, 2022 at 3:42 am

Air asam jawa mcm mana mahu anggarkan ? 😁😁

Turkini Kaka September 27, 2022 at 3:42 am

Terima kasih che Nom resepinya memang sedap rasanya

bunda Octavia September 27, 2022 at 3:42 am

Ayam masak merah lezat sekali πŸ‘

Nik Nikzita September 27, 2022 at 3:42 am

Tq..resepinya..

Hisyam Syam September 27, 2022 at 3:42 am

salam che nom saya selalu guna resepi che nom klu nak masak time xtau nak masak ap. bole tak saya req nak mintak che nom buat sos cheese paling sedap.

nuramirah September 27, 2022 at 3:42 am

che nom, kalau gantikan bawang besar dengan bawang holland boleh ke?

Kerang Bulu September 27, 2022 at 3:42 am

Ayam masak merah ni tak padu lagi sebab tak guna kepala santan..

Izah Yunus September 27, 2022 at 3:42 am

Thanks for recepies

Nak food September 27, 2022 at 3:42 am

Yummy

Buntar Mardi September 27, 2022 at 3:42 am

Alhamdulillah sanang nak balajar sabab cara nya mudah,

panda cute September 27, 2022 at 3:42 am

Boleh kah guna cili giling

Ms. Bernabe September 27, 2022 at 3:42 am

Woow this difinately delicious recipe of chicken.

Dini Slam September 27, 2022 at 3:42 am

Hi Che nom, mcm mana nak anggarkan kadar gula melaka ya. hehe terima kasih

CK Kitchen September 27, 2022 at 3:42 am

https://youtube.com/channel/UC4iKhbuO4iA360fnmpAFbDA

Check out our YouTube channel and help us to watch, share and subscribe to our cooking channel πŸ‘†

step step September 27, 2022 at 3:42 am

Looks yummy and easy to try ….

Nur Adella Saaudi September 27, 2022 at 3:42 am

Kita pandai masak hasil dari che nom je πŸ€— alhamdulillah suami puji congekΒ² masakan kiter 🀭

eddy han September 27, 2022 at 3:42 am

Baru test resepi ni..serai kalau boleh jgn kisar sekali, nnti rasacm paprik pulak. Dan texture kuah x cantik.. Kalau boleh ketuk shj.

Agnes S September 27, 2022 at 3:42 am

Thanks, sudah masak , sangat sedap πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Kak Ana September 27, 2022 at 3:42 am

Kalau guna sambal merah yg sedia ada blh ke ciknom. Sambal yg bawang merah, bawang putih dan cili kering yg dikisar..

Riggs Ferrig September 27, 2022 at 3:42 am

Kakak nak Tanya πŸ™ini tak perlu letak sos cili ke?

Umie Karmila Rozaiman September 27, 2022 at 3:42 am

Alhamdulillah.. Masya Allah.. TabarakAllah.. Resepi ayam masak merah Che Nom dah jadi menu wajib bagi kami sekeluarga. Sy gandingkan dgn nasi kuning Sabah. Mmg sgt2 sedap resepi Che Nom nih. Trm kasih byk Che Nom. Dari Ayam tukar ke ikan pastu udang.. Telur rebus pun sy prnh masak merah guna resepi nih. Menjadi dan semestinya sedappp!!!

Mini Bro September 27, 2022 at 3:42 am

Macam sedap kk nak coba thanks resepinya

Nurul Aziera September 27, 2022 at 3:42 am

saya dah buat first try suami puji 2-3 kali tambah haha

eiyza ejja September 27, 2022 at 3:42 am

Mashallah Che Nom..awak memang yg terbaiklah…cukup ilmu dan tak lokek untuk mengajar dan menerangkan perinciannya. Tabarakallah. Thank you for sharing.πŸ™πŸ˜˜

Norhayati Noordin September 27, 2022 at 3:42 am

TQ Che Nom…

alfian ismail September 27, 2022 at 3:42 am

Alhamdulillah.. mohon kongsi resepi ceh nom.. term ksih.. ilmu msakan ni

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy