Anak Ayam Sambal Bali Pasti Suka
Resepi

Anak Ayam Sambal Bali Pasti Suka

5/5 - (2 votes)



Ayam Sambal Bali yang menjadi viral suatu ketika dahulu, dan ini antara kegemaran keluarga Che Nom, rugi kalau tak share video tu dengan korang semua..lebih-lebih lagi yang tak pernah masak masakan ni. ….Che Nom pun tak pasti nama. mendapat nama Bali, kerana di Bali tidak ada menu seperti itu. Anyway, hasilnya menjanjikan sedap kan… Bahan Dikisar Halus || Kisar Halus Bahan: ________________________________________ 5-6 batang bawang merah kecil || 5-6 biji bawang merah 4-5 ulas bawang putih || 4-5 ulas bawang putih 1 inci halia || 1 inci halia 2 biji bawang besar || 2 biji bawang merah 1 sudu kecil belacan || 1 sudu kecil pes udang Bahan-bahan untuk Ayam (goreng separuh masak) : _____________________________________________ Minyak masak 1/2 ekor ayam || 1/2 ekor ayam Sedikit garam || sedikit garam Sedikit serbuk kunyit || sedikit serbuk kunyit Bahan lain || Bahan Lain: _____________________________________________ 4 batang serai || 4 tangkai serai 2 tangkai daun kari || 2 tangkai daun kari 1 sudu besar cili kisar || 1 sudu besar pes cili Sedikit air (untuk kuah) || air (untuk kuah lebih ringan) Sedikit Gula nisan/gula melaka || gula aren 2-3 sudu besar kicap manis || 2-3 sudu besar garam kicap manis secukup rasa || garam secukup rasa Instagram: https://bit.ly/CheNomInstagram Facebook: https://bit.ly/CheNomFacebook #resepiayam #lunch #chenomskitchen

SILA LIHAT SUMBER VIDEO

Related posts

MEE KOLOK ISTIMEWA DI RESTORAN SYUHADA, LUTONG‼️

7 MEI 2023 – SPM- MASAK: SAMBAL GESEK

Resepi MEE BANDUNG | Cik Lina

23 comments

Ds Phone March 16, 2023 at 5:41 am

Terima kasih cik nom

hanim fara March 16, 2023 at 5:41 am

Kalau takda belacan boleh ganti apa ye?

Aiman Darius March 16, 2023 at 5:41 am

Saya dh buat tapi bukan dgn ayam, tapi dgn telur rebus.. sedap alhamdulillah πŸ˜‹πŸ˜‹

Mystical Creature March 16, 2023 at 5:41 am

Kalau pedaskan sedap juga kan?

yinn Amer March 16, 2023 at 5:41 am

dah try resepi ni , tapi terlupa nak letak air asam jawa dengan secukup rasa , tapi rasa dia still macam ayam masak bali ! thanks che nom share resepi 😍😍😍

MUHAMMAD AZAMUDDIN MOHD AZMI March 16, 2023 at 5:41 am

Thanks!

Nuramirah Azhari March 16, 2023 at 5:41 am

Che nom klau xd gula kerek atau gula melaka pakai gula putih je bole ?

Salamah Abd.Wahid March 16, 2023 at 5:41 am

Share tq

Salamah Abd.Wahid March 16, 2023 at 5:41 am

C.nom Ajar senang nk fhm…tksh bkongsi ilmu …share tq

nurhamiza Nurhamiza March 16, 2023 at 5:41 am

Air asam jawa tu kalau ganti dengan asam keping boleh tak

Nuradilah Aziz March 16, 2023 at 5:41 am

Terkejut aku che nom pekik hahahahaha

Isha 02 March 16, 2023 at 5:41 am

assalam Che Nom..nk tnya kenapa x boleh guna sudip besi?

Hazirah Kamarulzaman March 16, 2023 at 5:41 am

Done tiru! Heheeheh harap family suka la tp ada derhaka sikit dgn resepi πŸ˜‚ thank u che nom share resepi , moga family mertua sy sukaa masakan ni amiin

Saiful Anuar Abdul Rani March 16, 2023 at 5:41 am

Gule Nissan dengan gule melake ape beza Chef?

mimi roszalia March 16, 2023 at 5:41 am

Tq che nom utk semua resepi masakan…sy belajar msk semua dri sni…dri xreti msk, smpy blh la msk utk suami mkn…mudah2 je semua

Sabrina Diana March 16, 2023 at 5:41 am

kalau tak letak daun kari bole ke ?

Salwani Suberi March 16, 2023 at 5:41 am

Baru tadi mencuba… Memang sedap… Suami puji ckp sedap… Thank you cik nom… Baru pertama kali masak n ia menjadi… Saya happy

Hani 70 March 16, 2023 at 5:41 am

Dlm resepi tu x tulis air asam jawa 😊

Lei Azlan March 16, 2023 at 5:41 am

Alhamdulillah Allah hntar sorg guru msak untk sya, dlu asyik rendh dri je sbb x pndai msak, org skliling pon x de yg support, Allah jumpakan sye dgn channel che nom, resepi yg dh cuba, ayam blackpaper, tomyam, ayam balado, mie goreng bsah, bihun singapore, ayam paprik, alhamdulillah org lain kate sedap, smoga Allah beri ksihtan pda che nom, boleh trus ajar sye msak hehee, ada phala untk che nom insyaallah aamiin

Nurul Sharmimie Bt Zahari Mimie March 16, 2023 at 5:41 am

Lucu sggh parti cik nom ckp sedia UTK lari masa letak daun kari hahahah

Siti shariffah Hana March 16, 2023 at 5:41 am

Bila masuk daun kari..anda lari..kelakar je

Hafsa Sulaiman March 16, 2023 at 5:41 am

Resepi Che Nom tak pernah tak menjadi dan tak pernah tak sedap..terbaiklah Che Nom

Jenny Josef March 16, 2023 at 5:41 am

Hi, che nom how are you i tried this recipe its really yummy, liked your recipe and video tqsm for sharing your recipe and video You are great.πŸ‘job che nom

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy