tempat menarik di penang
Melancong

9 Tempat Menarik Pelancong di Penang Malaysia..๐Ÿ˜ ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

5/5 - (1 vote)



Layan kami dengan kopi atau derma dengan ikhlas melalui saweria, supaya kami lebih bersemangat untuk menyampaikan kandungan terkini untuk anda…

. Ikuti INSTAGRAM Agra Media di sini: Disyorkan 9 tempat pelancongan yang cantik dan menarik di Pulau Pinang Malaysia.. Pelancong memang wajib melawat tempat-tempat pelancongan ini apabila melawat Georgetown Pulau Pinang… 1. Georgetown 2. The Blue Mansion atau Cheong Fatt Tze Mansion 3. Armenian Street 4. Clan Jetty 5 . Depot Bas Hin 6. Tokong Kek Lok Si 7. Tokong Ular 8. Bukit Pulau Pinang 9. Pantai Batu Ferringhi #agramedia #penangmalaysia =================== *Penafian Hak Cipta Di Bawah Seksyen 107 Akta Hak Cipta 1976 elaun dibuat untuk “penggunaan adil” untuk tujuan seperti kritikan, ulasan, laporan berita, pengajaran, biasiswa dan penyelidikan. Penggunaan adil ialah sebarang penggunaan yang dibenarkan oleh undang-undang hak cipta yang mungkin melanggar. Penggunaan bukan untung, pendidikan atau peribadi mencapai keseimbangan yang memihak kepada penggunaan adil. Tiada pelanggaran hak cipta bertujuan.

Video source

Related posts

TEMPAT MENARIK DI SARAWAK

Selamat Datang ke Negara Baru๐Ÿ‡ป๐Ÿ‡ณ|Vlog Kembara Punjabi|Vlog

Beli Barangan Berjenama dengan Harga RENDAH di Singapura ๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ฌ

46 comments

MrDefour June 7, 2023 at 11:17 am

Avatar secret garden sama jembatan penang gak termasuk ya

Uang Sejati June 7, 2023 at 11:17 am

Hayuk jalan-jalan

Nopi Mahendra June 7, 2023 at 11:17 am

Thanks mbak,, aku jd ada masukan buat bulan madu disini nanti,, kalau mau ke jembatannya yg iconic apa ada paket tournya mbak?

Erni Julia Kok June 7, 2023 at 11:17 am

Saya sangat suka video ini. Gambarnya bagus, informasinya bermanfaat.
Akan lebih baik lagi jika kakak narator melakukan riset terlebih dahulu menyebut berbagai nama orang/tempat dalam bahasa asing. Contohnya: Georgetown, Cheong Fat Tze (Cheong marganya, Fat berarti berkembang kaya makmur, Tze adalah semacam gelar dan dibaca Chi, sedang nama aslinya adalah Cheung Cen Sun)
Terutama ketika menyebut "tempat Sun Yat Sen melakukan pengumpulan dana untuk menggulingkan dinasti Qing….
Qing bukan dibaca King sebab ่ฏท berarti jernih, untuk lidah Indonesia kita dibaca Ching.

Angel ayu lubis June 7, 2023 at 11:17 am

Penang itu pelarian orang chines dan India ,tak best

Hardi Yansyah June 7, 2023 at 11:17 am

Masi cakepan tjg pinang
.bar -bel.

Sumiati Teguh June 7, 2023 at 11:17 am

Tahun 2016 saya pernah ke Penang. Ke island hospital . Mengantar suami saya berobat disana. Walaupun hanya Seminggu di Penang. Sangat berkesan sekali.

Nanik Komsing June 7, 2023 at 11:17 am

Bukit bintang – penang berapa jam kereta? Best Beautifull

Kurniawan Sahputra June 7, 2023 at 11:17 am

Melaka – Penang -Langkawi – KL – Johor Baru.

Tgk Munafa June 7, 2023 at 11:17 am

Lu ngapain sih kenalin kota sebrang, Kenalin kota kota di indonesia lebih baik supaya rakyat indonesia tau kota mana yang keren untuk wisata dan menguntung sesama indonesia

fio June 7, 2023 at 11:17 am

Mbak channel BASTEN SEBO maling video lu buat reaction dikriminasi ๐Ÿ˜โœŒ๏ธ..kalau dia uda minta izin ..gak apaยฒ..

endang pertama June 7, 2023 at 11:17 am

Ogahhhhh

Herdianto Ichell June 7, 2023 at 11:17 am

Jadi kangen pulau pinang … sebenernya masih banyak tempat yang indah yg wajib di kunjungi di penang โ˜บ

H Midu June 7, 2023 at 11:17 am

K..l..Malaka..Johor Bahru..Penang .Kuching (Serawak)….tinggal Sabah euy..

Izwan Yahya June 7, 2023 at 11:17 am

Yeahhhh AC/DC.. Keep on rockin mbak yusie.. ๐Ÿ’€๐Ÿค˜๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ

i Pong June 7, 2023 at 11:17 am

Pineng tak best kak sebab ramai pendatang Cina dan india.kalau yg best macam Kelantan Terengganu dan Pahang sebab ada ramai orang melayu.

Murni Dk June 7, 2023 at 11:17 am

Malaysia hadir…terbaikkk

Borneo Tracker June 7, 2023 at 11:17 am

Buat reaction tentang tempat2 menarik di east Malaysia(sarawak)sayang

MFBJ๐ŸŽ–๏ธ June 7, 2023 at 11:17 am

Malacca
Perak
Johor
Pahang
Terengganu
Kelantan
Perlis
Kedah
pulau pinang
Sabah
Sarawak
negeri sembilan
Kuala-Lumpur
โค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธ

Suwadi Bringin June 7, 2023 at 11:17 am

Ferry nya, jembatannya,makanannya perlu diulas min….!

ejan ndt June 7, 2023 at 11:17 am

alamak… jumpa lagi contents video admin cantik…masok kali ke 3 tertengok baru nak subscribe … ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Mat motor June 7, 2023 at 11:17 am

Ha ha ha… saya lah Hero Pulau Pinang di satu masa yang lampau…. sekarang tidak lagi kerana gelaran tersebut telah di rampas oleh bocah bocah muda zaman ini ๐Ÿ˜ซ๐Ÿ˜ญ

Jojo Kelabu June 7, 2023 at 11:17 am

Bukit Penang itu kami panggil โ€˜Bukit Benderaโ€™. Inggeris memanggilnya Penang Hill

Eddie Suyikkk Dec vcvvcx pp, ppnp June 7, 2023 at 11:17 am

Comel ii….tq ats infonya…..

Lee Lee June 7, 2023 at 11:17 am

Penang the best

KALER๐Ÿค™ June 7, 2023 at 11:17 am

Salah info awak sebutan penang ialah pineng loghat English

aldarhami June 7, 2023 at 11:17 am

Pulau Pinang.. disingkat british sebagai penang.. kini terkenal dengan medical tourism.. warisan kuliner, budaya, dari banyak tanah jajahan british

yeah June 7, 2023 at 11:17 am

utara bukan timur ๐Ÿ˜ด

future June 7, 2023 at 11:17 am

Pinang ramai juga warga indonesia..diorang kerja di pabrik2 yg berada di pinang…

Muzammil Shah June 7, 2023 at 11:17 am

Indonesian always failed pronounced pulau pinang dan penang denga cara sebutan yang betul hahahahhaa

Kombet Miakpulo June 7, 2023 at 11:17 am

Menarik infonya terima Kasih dari Malaysia

md ali hossein June 7, 2023 at 11:17 am

My hometown โค๏ธ

Marina Sweet June 7, 2023 at 11:17 am

aku aku udah pergi 3 hari yang lalu…tapi dekat sebelah hotel nya ada kubur cuy….seremmmm…tapi disana cantik dan best banget๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

imansmxrties June 7, 2023 at 11:17 am

Semoga satu hari nnti bisa ke bali lagi๐Ÿ˜Œโค๏ธsalam dari malaysia kak๐Ÿฅฐ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

fitriyani armayanti June 7, 2023 at 11:17 am

Snake tample pas didepan tempat kerja aku ๐Ÿ˜โœŒ

M.O.H.D A.S.R.I June 7, 2023 at 11:17 am

Cheq oqang penang
Haria penang haria

SANTAiBRO June 7, 2023 at 11:17 am

Penang terletak Di sebelah utara bkn tiMur

Ahmad gaming June 7, 2023 at 11:17 am

Indonesia kapan kak๐Ÿ—ฟ

Nazrul Syafiz June 7, 2023 at 11:17 am

Antara yg sepatutnya masuk ke list
-Avatar secret garden
-Kampung Agong
-Escape Penang

X Official June 7, 2023 at 11:17 am

Iya cantik kyk kamu

mikeyZ TV June 7, 2023 at 11:17 am

The host is so beautiful ๐Ÿ˜โค๏ธ

FACE WALL June 7, 2023 at 11:17 am

Terbaik Johor hadir

aideal bpJohor June 7, 2023 at 11:17 am

Batu Pahat Johor hadir.. Ig nya apa kak?

Norlinda Baharom June 7, 2023 at 11:17 am

Saya sendiri asal Pulau Pinang. Makan paling popular adalah nasi kandar.

MODE GRATIS June 7, 2023 at 11:17 am

Ayo kak berwisata bareng aku ke penang goes dari cirebon๐Ÿ‘ž๐Ÿ•ถ๐Ÿ‘–๐ŸŽฉ

Azim Penang KIA June 7, 2023 at 11:17 am

Myhometown

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy