4 tempat MAKAN VIRAL di Kota Kinabalu, Sabah🦞🤤
HOTEL

4 tempat MAKAN VIRAL di Kota Kinabalu, Sabah

5/5 - (1 vote)



4 Tempat Makan Viral di Kota Kinabalu, Sabah Restoran Viral 1 Mabul Seafood (Todak Waterfront) 1. Lobster Harimau Besor (Buat 2 lauk, Mentega & Kam Yong). Harga RM208 (1.1kg) 2. Sotong Goreng Tepung 3. Ketam Goreng Belacan (RM10) Restoran Viral 2 Restoran Ikan Bakar 1. Sotong Bakor (Sederhana) (RM35) 2. Ketam Belacan Udang (RM10) Restoran Viral 3 Oktober Coffee House 1. Lemon Mint (rm8.90) 2. Ice Caramel Machiato (rm12.90) 3. Beef Bruchetta (rm16.90) Kedai Makan Viral 4 The Glams Station 3 (Todak Waterfront) 1. Dried Butter Shrimp (rm15) ( 300g ) 2. Ketam Pama Masak Kam Yong (rm84) (mengikut berat) 3. Sambal Masak Kepah (rm30) (rm3 = 1kg) 4. Telur Masak Kailan (rm8) Kami hanya menggunakan angkut GRAB hingga ke KK. Sangat berpatutan dan pantas. Maklumat terperinci di bawah; a) Lapangan Terbang ke hotel rm9 b) Hotel untuk bakar ikan: rm6 c) Bakar ikan ke kopi: rm4 d) Kopi ke hotel berjalan kaki (anda berdua bercinta haha) e) Hotel ke todak waterfront untuk makan makanan laut: rm6 (kalau ada. hujan) f) Hotel ke Airport rm10 Semoga video ini bermanfaat & sedikit info untuk anda Alat yang saya gunakan : 1) Iphone 11 https://shopee.com.my/product/304504082/4552579062?smtt=0.61033259-1661253086. 2) Zhiyun Smooth XS Gimbal – https://shopee.com.my/product/40075386/6551178872?smtt=0.61033259-1643298521.9 3) Ulanzi VL-49 (Pencahayaan) – https://shopee.com. 2735188/ 3660180850?smtt=0.61033259-1643298717.9 4) Ulanzi PT-13 (Lekapan lampu dekat gimbal) https://shopee.com.my/product/147622834/970899410= 970899410 97622834/970899413 59.999413 8.9.000.000.00 (0.000) Wireless Mic iphone) https://shopee.com.my/product/2735188/3353998238?smtt=0.61033259-1643299022.9 6) DJI MINI SE (Drone) https://shopee.com.my/product/21991083/984 =0.61033259 -1661253209.9 7) Gopro Hero 7 Black https://shope e.com.my/produc t/14448704/3886668368?smtt=0.61033259-1661253404.9 Muzik yang saya gunakan dekat Video : https://www.epidemicsound.com

SILA LIHAT SUMBER VIDEO. CREDIT TO THIS CHANNEL

Related posts

Buffet Dimsum Halal Terbaik Di Kuantan (@ Grand Darul Makmur Hotel)

Li Yow & Siti

SUNWAY PUTRA HOTEL Kuala Lumpur | Bilik Keluarga | Pusat beli-belah dekat bawah Full review

info

NU Hotel KL Sentral Budget Hotel Murah di Kuala Lumpur Malaysia 2021

info

37 comments

zaidi abdul ghani March 5, 2023 at 11:22 am

Best nyer sabah

Lauara Y March 5, 2023 at 11:22 am

Hi. Next time kalau pergi Sabah lagi, boleh try ;
1. Welcome Seafood ,Asia City
2. Wan Wan Restaurant, Bundusan
3. Gayang Seafood
4. Yee Fung Laksa, KK
5. Kantin Bakut, Tuaran

Master Ogay March 5, 2023 at 11:22 am

aku beli lobster ngan pakcik aku baru 35 saiz medium la

Fiellyen Chayadi March 5, 2023 at 11:22 am

Bang, makan lobster lebih baik yg masi hidup , daging nya lebih enak

Labuk Ayu Beauty Channel March 5, 2023 at 11:22 am

Salam hadir
Happy holidays bro
Seafood tetap jadi pilihan di kota Kinabalu Sabah

Sarayo Boy March 5, 2023 at 11:22 am

Port hotel perjinahan ada kah borohhhhhh

Jhon Labu March 5, 2023 at 11:22 am

5tahun menetap Sabah .. rindu nye suasana Sabah…makanan laut Sabah paling best…

Pemberontak irama March 5, 2023 at 11:22 am

Sayaa baru jaa makan sana tadi, ingin mencuba tp ada sorang pkerja ambik kesmptan nak ambik.kantau harga, tp halalkan saja. Harap apa dia kerjakan berkat..saya tak ambil.hati..janji jujur.. syg nya sebab kes nie saya batalkan satu company wife saya pg ke tmpt.nie.. harap boss nya pun ambil maklum pekerja mcm nie ya. Tadi pun dia dh kantoi dengan boss dia. jgan tipu harga, saya bukan berniat jatuhkan kedai diorang tp apa yg perkerja sia buat tu memalukan kedai dan menjatuhkan reputasi kedai diorang. So berhati hati la.bayar di kaunter terus

Md rizal Salleh March 5, 2023 at 11:22 am

Pastikn bila nak perisik dftar polisi mereke ada semua ada insuran apapa sahaja asal kmu jgn kianat patang saya tu

megat adib Adli March 5, 2023 at 11:22 am

sabah sentiasa menarik di hati

Hakimy Jamaluddin March 5, 2023 at 11:22 am

Saya subcribe sbb abg berbahasa lograt Perak. Kita support org Perak kita.

NENEK HEBAT 90 March 5, 2023 at 11:22 am

Alhamdulilah terbaik bang.. terima kasih sudi datang sabah . Ada masa datang labuan pulak bang insyallah…

mama lynna March 5, 2023 at 11:22 am

Bestnya…terima kasih video nya

Iphone Shooting March 5, 2023 at 11:22 am

I m coming k.k after one month

Sainty1980 March 5, 2023 at 11:22 am

Don’t understand your language but the seafood dishes did not seem tasty. USA, 12/2022.

Aliff Mustafar March 5, 2023 at 11:22 am

Hi bro..sy mahu minta pandangan…antara jalan2 di pulau atau jalan2 dia bandar KK mana bro prefer???please suggest bro..next year mahu pergi🙏🙏🙏🙏

Mohamad Nazmi March 5, 2023 at 11:22 am

Terbaik bang kongsi tempat mknanan seafood di sabah…sabah memang byk tempat makanan seafood…

Sweetie sweet March 5, 2023 at 11:22 am

Kawasan ni dekat dgn hotel ker

Matega March 5, 2023 at 11:22 am

Saya pernah makan kat grill fish tu..hidangan terlalu banyak,even kita minta small size pun diorang bgi yg besar…rasa masakan kat sana tu tak lah begitu sedap,,ikut tekak masing2 lah..bagi aku,lebih berbaloi klu makan kat dataran Todak…

Ag Kenshin March 5, 2023 at 11:22 am

Kalau mau lgi sedap & murah p sandakan bro.

Maryam Nuraini March 5, 2023 at 11:22 am

Insyallah bulan 6 tahun depan nak ke kk🤩

Langit Biru March 5, 2023 at 11:22 am

Ingat betul betul sebelum makan tanya dulu berapa harganya
Jangan sampai dah habis makan baru nak kira …ha…masa tu jangan pertikaikan lagi sebab tadi sebelum makan tak tanya harga dulu nasiblah ….

Ismalina Ismail March 5, 2023 at 11:22 am

rm198 UNTUK SEKOR LOBSTER.. LEBIH KURANG MAKAN KT KL JER..

CPStudio - The Traveller March 5, 2023 at 11:22 am

terbaik lobster hijau menarik

Aryp Lawl March 5, 2023 at 11:22 am

Abg kalau nak makan seafood makan kat welcome seafood terbaik pnye abg .

Lanz Awang March 5, 2023 at 11:22 am

Sya sebagai org sabah di kk berasa happy bila brother dtg buat vlog mcm ne makanan murah dn sedap dn byk lg tmpt menarik di sabah ne..Selamat dtg sabah saudara 👍👍👍

Mark Abdullah March 5, 2023 at 11:22 am

Kat Hadyai, bath 500 (rm60) sekor lobster siap masak… 700 – 800 grams

DEAN EQUAL March 5, 2023 at 11:22 am

Kena tukar Nich ni Bro..Maciam Ngam Kontent Makan2 Sempoii!!!!…

Soleh Saari March 5, 2023 at 11:22 am

Syg sotong xfresh

Hasani Sani March 5, 2023 at 11:22 am

Sya orng kk memang makanan d sana tu murah2 ramai orng dri semenanjung makan d sana

arifmantias March 5, 2023 at 11:22 am

Aku klw kangkung goreng belacan xpedas, xcunlh…

Che Ridhuan Che We March 5, 2023 at 11:22 am

Beli dgn bajau laut dkt kunak.rm100 sekor lg besar ..msa tu ops sana..beli buat blk k.l..siap dia bg kima lg free😀

Nata yesu italia March 5, 2023 at 11:22 am

Ingris blom bayat makan

Nata yesu italia March 5, 2023 at 11:22 am

Blom bayar !!!

Nata yesu italia March 5, 2023 at 11:22 am

Makan kasbon

Dino World X March 5, 2023 at 11:22 am

Mantap~

Zulin Ibrahim March 5, 2023 at 11:22 am

X baca bismillah kew? 😂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy