tempat menarik di melaka
Melancong

12 Destinasi Menarik di melaka

5/5 - (1 vote)



12 Destinasi Menarik di cili api melaka kecil. Itulah tanah Melaka. Destinasi pelancongan yang sangat baik & menarik di Malaysia. Anda tahu apa yang lebih menakjubkan? Di Malaysia, hanya 2 tempat yang diiktiraf oleh UNESCO sebagai bandar warisan dunia. Melaka & Georgetown di Pulau Pinang. Dengan sejarah lebih 500 tahun. Terdapat juga banyak hotel menarik di Melaka. Tempah awal atau pergi ke luar waktu puncak untuk kadar murah. Jika anda pergi dalam kumpulan besar, sewa homestay. Memang tiada masalah untuk bercuti di Melaka. Kaya dengan warisan sejarah dan penuh dengan pesona fesyen, Melaka merupakan destinasi pelancongan yang popular di peringkat tempatan dan antarabangsa. Melaka juga merupakan destinasi pilihan utama warga Ibu Kota yang mencari percutian singkat untuk melepaskan diri dari kesibukan kota seketika. Mari kita mulakan dengan senarai tarikan popular di Melaka untuk destinasi snek. Cantik mandi manda di Melaka untuk keluar sehari! Melaka mempunyai banyak pantai yang bersih dengan matahari terbit & terbenam yang menakjubkan. Jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE sekali ok? πŸ’•Sertai Keluarga : 🎢 Sokong Daloka ✘ Muat Turun Percuma ✘ : ➀ Lesen: Anda bebas menggunakan lagu ini dalam mana-mana video anda, tetapi anda mesti memasukkan yang berikut dalam penerangan video anda (Salin & Tampal): Lagu: Daloka – Musim Panas Vibes ( Vlog No Copyright Music) Muzik disediakan oleh Vlog No Copyright Music. Pautan video:

Video source

Related posts

33 TITIK MENARIK DI PULAU PINANG | Senarai Destinasi Terbaik di Pulau Pinang

10 Tempat Menarik di Sarawak

20 Aktiviti WAJIB Buat di Ho Chi Minh & Da Lat , Vietnam!

43 comments

suka suko Travel June 14, 2023 at 7:31 am

Terima kasih kepada yang dah SUBSCRIBE, LIKE dan SHARE. Kalau ada pandangan atau pendapat, sila
komen je dibawah πŸ‘‡πŸ»

Hanif Matmnor June 14, 2023 at 7:31 am

Why!!!! No kenal

YTube Hassansen June 14, 2023 at 7:31 am

melaka mmg destinasi menarik..mantap video bro

Jaburan Chanel June 14, 2023 at 7:31 am

I love Melaka

yanzz June 14, 2023 at 7:31 am

Terima kasih share tempt" menarik di melakaπŸ˜‚πŸ’— blh la ajk kwn" sekolh jlan" kt sini mklum la kami duduk melaka tpi x thu tempt" menarik. Dengan adanya channel ni dpt la kami bercutiπŸ‘πŸ’—

jerry fredy June 14, 2023 at 7:31 am

Jumaat sabtu ahad jem melekat, korang pegi rabu baru best πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

MS AN June 14, 2023 at 7:31 am

Mengimbau kembali kenangan semasa majapahit dtg ke melaka dan parameswara duduk di sebuah pohon..

az myra June 14, 2023 at 7:31 am

Apa gmbr dpn muka perempuan pakai tudung duduk terkankang..tak malu betul sbg seorg wanita

Hidayah Abdullah June 14, 2023 at 7:31 am

klau nnty sy pergi melaka.. kt hotel or homestay mna patut sy sewa..

Mohd Faizul June 14, 2023 at 7:31 am

Orang nk buat vlog die pon nak buat..x best..ahak

Ayu sofia June 14, 2023 at 7:31 am

Cantiknyer 😍

Sham Zen June 14, 2023 at 7:31 am

Kerana dimelaka lh bermula cerita

Caca Syasya June 14, 2023 at 7:31 am

Anak jati melaka ni boss saya orang melaka

Peni Peni June 14, 2023 at 7:31 am

Miss all that pleace

Syed Arith Syed Firdaus June 14, 2023 at 7:31 am

Menarik tempat di melaka in

Shazwan TV June 14, 2023 at 7:31 am

πŸ‘

samsul mamat vlog June 14, 2023 at 7:31 am

https://youtu.be/bnTmj_5Ztjc tempat menarik di terengganu

Mohd Syafiq Johar June 14, 2023 at 7:31 am

Camera cap ayam mahu buat content???

Chin Zhe June 14, 2023 at 7:31 am

Nak tanya, best tak pengalaman pergi melaka ?

john doc June 14, 2023 at 7:31 am

Great Melaka. We are once an empire with greatest warriors aka laksamana

Abe Truckers June 14, 2023 at 7:31 am

Menara taming sari xde pun

Sheerahalim June 14, 2023 at 7:31 am
Jejakabermarua multichannel June 14, 2023 at 7:31 am

X buat list ke

Siti Achil June 14, 2023 at 7:31 am

Nice videoπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ done like, subs & view your channel

Md Derus June 14, 2023 at 7:31 am

Melawat melaka umpama melawat malaysia….semua ada

Pak Guard June 14, 2023 at 7:31 am

Ek eleh tak cantik pun ek je lebih.ni aku nak kabo.mu mari ganu lagi banyak tempat2 menarik.1.janbatan angkat.2.padar payang.3.ktcc mall.4.kg cina.5.pulau kapas.6.pulau perhentian.7.pulau redang.8.nasi dagang atas tol.banyak lagi

ikmal saed June 14, 2023 at 7:31 am

Nice. Min melaka ke?

jenab sapiah June 14, 2023 at 7:31 am

Jom singgah ke YouTube Channel kami Dan jangan lupa SUBSCRIBE like share okey. !! Thank you atas kerjasama anda. Semoga di murah kan rezeki S.w.t amin ❀ πŸ–€
https://www.youtube.com/watch?v=koZ8DFvkb7g

fadzil gaming June 14, 2023 at 7:31 am

Hehehe sy org melaka..like org melaka

Eko Hartanto June 14, 2023 at 7:31 am

melaka,dimana gw bisa hemat rokok soalnya disana tmptnya bersih&dilarang ngrokok sembaramgan 😁

asen aseb June 14, 2023 at 7:31 am

Saya terkesan kota tua Melaka
Sangat keren..bersih dan kota nya masih alami …i πŸ’– Melaka ..πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Saifull Irwan bukan nama sebenar June 14, 2023 at 7:31 am

Siapa ic 04 like sikit be…..sajak muke kau

Nafiz Malique June 14, 2023 at 7:31 am

orang melaka πŸ‘ˆ

Arman Yamin June 14, 2023 at 7:31 am

MELAKA BODOH XMAJU TEMPAT MACAM MUSIBAT

Syahzlan Lan June 14, 2023 at 7:31 am

tmpt yg ke12 tu bpa hrg tiket

Nice Guy June 14, 2023 at 7:31 am

Tq sharing, mungkin boleh letak harga tiket jg as reference

MakBunga Share June 14, 2023 at 7:31 am

Terbaiklah.. Info hot spot di Melaka.. Terus sukses sis

Fun Stations June 14, 2023 at 7:31 am

Cantik tempat nya. Bole berkunjung masa cuti.

karnesyen channel June 14, 2023 at 7:31 am

terbaik… boleh melawat time cuti nanti

Fitri Channel June 14, 2023 at 7:31 am

Nice for travel

Dans Food June 14, 2023 at 7:31 am

woww,,, banyak nya tempat2 menarik,,,,,,,,terbaik

Alham Mat June 14, 2023 at 7:31 am

Nice bro

UNTITLED.HQ.OFFICIAL. June 14, 2023 at 7:31 am

Org melakau like sikit..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy