astro awani

100 Hari Kerajaan Perpaduan: Prestasi setakat ini & jangkaan bergerak ke hadapan

4.5/5 - (2 votes)Menjelang 100 hari pentadbiran Kerajaan Perpaduan, kami bekerjasama dengan firma penyelidikan O2 Malaysia serta empat agensi media lain untuk meninjau pendapat lebih 35,000 responden mengenai prestasi kerajaan setakat ini. Untuk episod ini, kami memberi tumpuan kepada sentimen rakyat tentang keupayaan parti gabungan dalam kerajaan untuk bekerjasama antara satu sama lain. Langgan sekarang! @Astro Awani Berita lanjut di: Astro AWANI LIVE Social Media: FACEBOOK TWITTER INSTAGRAM TELEGRAM #PantauKerajaanBaharu #AWANInews

LIHAT SUMBER VIDEO INI

34 comments

 1. 100 hari DSAI MENTAKBIR…
  1) PENTAKBIRAN NYA TIADA SONGLAP TIADA JOB DI RECT NEGO TIADA PECAH AMANAH
  2) AGENCY KRJAAN SPRM PDRM HAKIM PEGUAM AUDIT NEGARA MULA BEBAS DAN PROFESIONAL
  3) PELABUR INDO BRUNEI QATAR TURKEY GERMAN SAUDI MULA BUKA MATA DAN SUDAH MULA PANDANG POSITIF PADA M.A.L.A.Y.S.I.A !!!!!
  Itu baru 100 HARI….
  belum 5 TAHUN…..!!
  REMIND…..Pencuri Penyagak tak payah Lah di Interview…amat STUPID…SILA MINTA KOMEN ORG INTELEK UPM UM DUTA ASING DAN SEBAGAI NYA.
  ** RAKYAT DAH PANTAU 100 HARI ASTRO AWANI – TIDAK PRO KRJAAN DSAI…BYK BUAT KOMEN PERBANDINGAN YG TIDAK REALISTIK DAN SENTIASA MENGADAKAN PERBINCANGAN YG ADU DOMBA.

 2. Memang makin buruk pun..kalau korang main saham, korang tau laaa…sakai gila sekarang!tang mana ekonomi pelan baik aku pun xtaula

 3. secara mudah, konsep nya camni…

  Ayah kau yg melayu suka kumpul kereta banyak2 dekat rumah,
  tapi Ayah Jiran yg cina tu suka buat aset/bisnes banyak2.

  satu kaum nak nampak benda sekepuk jatuh depan2 mata,
  satu kaum nak nampak masa depan nanti mcm mana.

  lepas tu nanti bila komitmen banyak, duit tak cukup, mula lah bising kerajaan tak itu, kerajaan tak ini.

  …………………………………………………………………………………………………

  sebab tu kita boleh nampak dekat social media yang banyak berbunyi ni orang melayu je,
  lebih2 lagi di tiktok.
  jenis tak fikir panjang, cuma makan video2 konten yg provoke 15 ke 30 saat.
  baru 100 hari, ohh 'kerajaan gagal' kerajaan itu ini.
  kesian tengok kaum sendiri yang masih akal cetek, menyalak tak tantu hala, antara bukti selama ni sistem pelajaran kita masih di takuk lama.

 4. Org Melayu ni dh terbiasa disogok dgn bantuan. Masih lemah dlm pendidikan, ekonomi Dan gaya hidup dsb. Bila pendidikan lemah, tahap pemikiran pun lemah.

 5. jgn tanya pada penyamun lain kali dahulu mereka jadi kerajaan lagi teruk.ekonomi hancur dorg samun lg duit negara.

 6. Kenapa harus salahkan Kerajaan sekarang#PMX pasal KWSP???. Tanya pada Tun, Najib dan Mahyiddin, mana pergi duit KWSP rakyat???. Mintak duit KWSP pada BEKAS2 PM itu yang telah SAKAU duit Rakyat!.

  ⬇️
  Maklumat Sulit:-
  1.  Abah Simpan Duit Rompakkan di Bank Luar Negara.
  2.  Abah dan Menantu Rompak Projek RM1.2 Billion!.
  3. Tun  Simpan Harta Ratusan Billion Ringgit di Luar Negara.
  4. Bongkar Aset Harta Tun RM200 Billion.
  5. Jabatan Audit Negara Kantoikan Abah merompak RM984.06 Juta duit rakyat di Putra Jaya.

  ⬇️
  https://youtu.be/cUKK7TqYRGM
  ⬇️
  https://youtu.be/bp11MD35Ciw
  ⬇️
  https://youtu.be/mmSI0T6-mU0
  ⬇️
  https://youtu.be/_Po9tbeb2-M
  ⬇️
  https://youtu.be/NIh89SmIEz0
  ⬇️
  https://youtu.be/wsfRCfaqT08

 7. JANGAN SU'UDZON (berburuk sangka) KEPADA SAUDARAMU.

  Bakr bin Abdullah Al-Muzany-Rahimahullah – berkata;

  "Jangan sekali-kali ENGKAU mengucapkan sesuatu yang jika  ENGKAU BENAR tidak mendapatkan PAHALA, namun jika ENGKAU SALAH maka ENGKAU BERDOSA, iaitu buruk sangka terhadap SAUDARAMU".

  "JAUHI FITNAH & BERSANGKA BAIK SESAMA MANUSIA"
  Jangan hanya melihat KEBURUKAN ORANG LAIN!".

  "JANGAN BUKA AIB ORANG KERANA ALLAH AKAN BUKA AIB MU, WALAUPUN DI DALAM RUMAH MU SENDIRI".

 8. Perdana Menteri berukkkkkkkkkkkkkk Anuar Ibrahim berukkkkkkkkkkkkkk menteri berukkkkkkkkkkkkkk Anuar Ibrahim berukkkkkkkkkkkkkk menteri berukkkkkkkkkkkkkk

 9. Penyokong BN perlu sedikit masa untuk percaya gabungan sama Anwar + Pakatan akan bawa kebaikan untuk semua rakyat Malaysia

 10. Saya berpendapat Hala tujuan negara betul
  Banyak Perubahan telah berlaku. Banyak penyangak² telah di dedahkan. Semuga Wang yang mrk Sakau dapat di kenakan cukai ke atas mrk.
  Berbanding Pentadbiran Muhiddin Dan Ismail Sabri jauh lebih baik kerajaan Perpaduan memang berusaha sedaya upaya untuk memajukan negara. Komen Wan Saiful langsung Tak boleh pakai.tak berguna. Dia Tak tengok, Tak cermin diri dia. Semasa pentadbiran Muhiddin yang dia ada sama.ramai rakyat hidup menderita, ramai angkat bendera putih perlukan bantuan. Ekonomi Tak bertambah duit yang ada pulak habis,Tak teruk ke tu…..? Nak Komen orang lebih²
  Po…..rah!

 11. Mmg teruk sangat kerajaan ni, tengok pembentangan bajet sudah la bercelaru xda perubahan langsung, terburuk dlm sejarah Malaysia.. Manifesto cakap lain skrg buat lain, mmg hebat sungguh….

 12. Kalau ada orang yang mengatakan ekonomi negara akan bertambah buruk kerana mereka mungkin tidak ada ruang lagi untuk sakau duit rakyat lagi.

 13. SYabas , terbaik at least this United Ydpa kerajaan show they commit,challenge,proof n dare to said 100days do the best as we in higher level education proof to the result.
  None of the barua ,kleptocrat n shame fail kerajaan before this pm 6,7,8,9.
  I give point 70/100 the best,harmony,integrtity,democracy n able fight to all level corruption now.

 14. Kenapa nak berkaum2 pula dalm kajian pendapat berkait prestasi Kerajaan Perpaduan ni. Buat secara keseluruhan je, rakyat Malaysia. Kejap Cina, kejap Melayu itu ini, ini cara lama la dah x boleh pakai.

 15. 100 Hari kjn perpaduan; Ada pelbagai rencam pendapat mengikut status kedudukan raayat.Namun begitu maseh agak awal utk dinilai,secara tepat akan dasar2 yg direncanakan oleh kjn.Sebagai raayat bawahan,yg diambilkira ialah kos kehidupan,yg tidak saimbang.Pendapatan dan perbelanjaan isi rumah.Usaha plan jangka pendek dan panjang,perlu jelas,agar raayat boleh faham,sekali gus memberikan kerjasama kpd kjn.

 16. Sudahlah astro Awani statistic menjilat Kerajaan yang anda keluarkan. Kita tunggu & lihat aja apa jawapan sebenarnya nanti. Jangan nak menafikanya realiti sebenarnya.

Comments are closed.