tempat menarik di malaysia
Melancong

10 Destinasi Menarik di Selangor

5/5 - (1 vote)



#Selangor #lawatiMalaysia #viral2020 10 Destinasi Menarik di Selangor Jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE sekali.Putrajaya. Betapa strategiknya lokasi negara ini, menjadikannya kaya dengan pelbagai pusat pelancongan yang menarik untuk dikunjungi. Ia adalah keputusan yang tepat jika anda bercadang untuk bercuti ke Selangor. Sebabnya, terdapat begitu banyak tarikan pelancongan menarik yang boleh dilawati seperti tarikan pelancong di pantai, di hutan belantara mahupun di kawasan bukit. Jangan terkejut juga, Selangor sebenarnya mempunyai banyak tempat mandi air terjun menarik yang boleh dikunjungi dengan mudah tanpa perlu bersusah payah di dalam hutan. Tidak cukup dengan itu, aktiviti menarik di Selangor yang lebih dekat dengan semangat kanak-kanak & anak muda juga sangat pelbagai yang pasti membuatkan mata anda terkebil-kebil seperti destinasi di taman tema air.Satu percutian tidak akan pernah sempurna jika tiada keselesaan & tempat bermalam yang strategik dengan tempat menarik yang ingin anda lawati kan? Anda tidak perlu risau, Selangor merupakan sebuah negara di Malaysia yang mempunyai pilihan penginapan terbanyak untuk anda bermalam, sama ada hotel bajet atau hotel mewah. Paling menarik, pilihan tempat menarik di Selangor untuk aktiviti ‘berjalan cari makan’ juga boleh dikatakan sebagai negara paling ‘tip top’ di Malaysia. Dipendekkan cerita, apa sahaja makanan negara yang popular di Malaysia, anda boleh mendapatkannya dengan mudah di Selangor tanpa perlu pergi bercuti ke negara lain. Jika anda sudah pergi ke Selangor, jangan lupa untuk melihat tempat-tempat menarik di Kuala Lumpur. Banyak destinasi menarik di Malaysia yang terkenal di mata dunia adalah di KL seperti Jambatan Langit KLCC, Menara Kuala Lumpur, Aquaria KLCC, Taman Burung KL & sebagainya. Untuk memudahkan anda menyemak ketika bercuti di Selangor, teruskan membaca untuk lebih banyak destinasi & aktiviti menarik popular di Selangor seperti di bawah. Maklumat penting untuk pelancong tersedia, seperti harga tiket, peta lokasi, waktu operasi & juga pilihan hotel terdekat. Vlog terbaik tanpa muzik hak cipta yang tidak dilindungi hak cipta supaya anda boleh menggunakannya dalam video youtube anda. 🎶Dengar senarai main Spotify VNCM →

✘ Muat Turun Percuma ✘

🙌 Jangan terlepas satu pun muzik :

🎵 Sokong Simon Lagi

… ➤ Lesen: Anda bebas menggunakan lagu ini dalam mana-mana video, tetapi anda mesti memasukkan perkara berikut dalam penerangan video anda (Salin & Tampal): Lagu: Simon More – Vanlife (Tanpa Hak Cipta Muzik Vlog) Muzik yang dipromosikan oleh Vlog Tanpa Hak Cipta Muzik. Pautan video:

Video source

Related posts

Luncur Ais Sunway Pyramid #Seluar Pendek

Semporna Sabah – Percutian serendah RM500 [Pulau Bohey Dulang, Mantabuan, Sibuan & Lato Lato Resort]

Tempat Makan Best Wajib Anda Pergi di Johor | Amazing Food in Malaysia #shorts #shortvideo

23 comments

suka suko Travel June 7, 2023 at 11:38 am

Terima kasih kepada yang dah VIEW, SUBSCRIBE, LIKE dan SHARE. Kalau ada pandangan atau PENDAPAT, sila

komen je dibawah 👇🏻

aina sofiya June 7, 2023 at 11:38 am

Tengok kelip ² waktu malam je ke ? Kalau petang tengah hari tak bole ke ? HAHAHAHA

F19 June 7, 2023 at 11:38 am

Type baik2 la.. Tadom Hills resort,Banting.. Bukan hills resort,Bunting! Ingat dayang bunting ke??? B.A.N.T.I.N.G

xoxo June 7, 2023 at 11:38 am

Pembetulan hill resort banting

haHAAAAAAA 🪐 June 7, 2023 at 11:38 am

Hi kak
Subcriber baru

Mohd Shukrie June 7, 2023 at 11:38 am

Pantai morib xpernah smpai lg

The Alistar June 7, 2023 at 11:38 am

alih ii tempat aq gak sepang goldcoast 3min dah smpai

Mr Navigator June 7, 2023 at 11:38 am

Hampir 20 tahun stay selangor, kesemua tempat yang disenaraikan amatlah membosankan😩

Tatamolly Mollycat June 7, 2023 at 11:38 am

Tq info😊😊😊

Ahmad dan Noura June 7, 2023 at 11:38 am

Menarik. Good info.. visit channel saya

Nurul Huda June 7, 2023 at 11:38 am

Di mana ni Saya Tak penah pergi Saya tahu yang zoo negara je

kuali bujang June 7, 2023 at 11:38 am

https://youtu.be/KB3p6OKDa5w
Boleh tolong subscribe channel saya?🌹

yusof rosdin shawal hartanah June 7, 2023 at 11:38 am

hill resort bunting tu kat mana yer..

Ojan Garage Team June 7, 2023 at 11:38 am

BANTU SUBS CHANEL AKU😊

Nana79 June 7, 2023 at 11:38 am

Sunway lagoon dan icity letak di Selangor ke?

Umang Koshiya June 7, 2023 at 11:38 am

Great video
#psdstatus

Dans Food June 7, 2023 at 11:38 am

wau….best nya kunang2 ……

Shah& Channel June 7, 2023 at 11:38 am

Niceee

itishunnies Channel June 7, 2023 at 11:38 am

Dalam banyak2, Pantai morib dgn icity ja pernah pergi😀 done sapot channel ni👍

Nik Aida June 7, 2023 at 11:38 am

👍👍👍👍👍

Amy Aidah June 7, 2023 at 11:38 am

Salam..bestnyer dapat jalan2..hilang stress kan…huhu..video yang menarik dan bermanafaat utk mereka2 yang suka travel..sudah subscribe channel adek…mohon bantuan sub channel akak yer dek…baru2 blaja..terima kasih..

Paiz Gamer June 7, 2023 at 11:38 am

Saya org selangor, terima kasih review negeri selangor yang tercinta

DaviD Sungayang Channel June 7, 2023 at 11:38 am

Hadir nyimak kak..slam suport slalu y kak

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy